Monday, January 19, 2009

updated


Punch Line #1




Saya mungkin ada 60 saat sebelum line broadband oleh syarikat Telco C yang saya guna akan
disconnect dengan sendirinya,jadi entri kali ini saya post seringkas yang mungkin.Bukan malas nak update,cuma malas nak layan line broadband yang agak mengada-ngada ni.

dibawah adalah beberapa 'punch line' apa yang berlaku sepanjang beberapa minggu ini yang
menarik perhatian saya.


1.Pengunduran dan gencatan senjata oleh tentera Zionis dari Gaza.

Jangan terpedaya dan leka lagi dengan satu lagi telenovela rejim Zionis terhadap gencatan senjata terbaru.Ini adalah taktik Israel untuk membodek presiden baru Amerika,Barrack Obama yang bertugas secara rasmi hari ini.Kawan-kawan yang memboikot sila terus memboikot yang menderma teruskan menderma selagi boleh.Kempen free Palestin mesti diteruskan.


2.Program 'Save The Palestinian' oleh NGOs sedunia di Bangsar.

Alhamdulillah saya berkesempatan untuk menyertai program yang diberi nama 'Coalition of NGOs Against Persecution of Palestinians'-COMPLETE.Saya akan cerita tentang bagaimana saya boleh sesat sertai aktivis COMPLETE edar flyers sehingga ke Wangsa Maju di entri yang lain.


3.Pilihan raya kecil di Kuala Terengganu.

Taniah kepada PAS kerana memenangi kerusi di KT melalui calonnya Muhammad Abdul Wahid Endut.Nampaknya pembinaan Masjid Kristal dan Taman Tamadun Islam tak dapat memancing undi orang Nganu kita.

Sebenarnya baru saya tahu nak solat di Masjid Kristal dan lawat Taman Tamadun Islam kena bayar RM2!bagi masuk free sudey.

4.Anugerah Juara Lagu ke-23 dimenagi oleh band indie lagi!

Meet Uncle Husin/Hussien/Hussain memang rezeki la menang nasib baik takde Mawi World (ulasan dari Syaher UKM)

5.Mancheter United rampas tempat pertama EPL.

Yang ni memang tak lama.Sekejap jer ni.percayalah


Sekian ringkasan 'punch line' minggu ini.Jumpa lagi minggu depan.Sebelum saya akhiri segmen Punch Line minggu ini,saya tinggal dengan falsafah dari kawan saya.Boleh pakai tak boleh pakai belakang kira.ok?

'Jack of all trade,master of none' - M.H Puteh
*woit areez belanja teh tarik aku promote mencandat nih.

sekian.












5 orang ahli fikir:

Anonymous February 4, 2009 at 6:44 AM  

punch line<---biasa digunakan kat raja lawak.
kau tgk raja lawak eh??
kau ne kiut macam amir la.
hahaha.
i'm soweeeeee...

mhputeh February 4, 2009 at 9:18 PM  

mmg bole pakai lah falsafah br tuh....caye ckp gua....

pqahsolehah February 6, 2009 at 9:04 AM  

en.terakhir
solat kat dlm masjid kristal x payah bayarla..saya dah pergi sana pon

just tiket ke taman tamadun islam tu rm10 utk adult.

pergi KT time pilihanraya dulu tgk suasana..best~!

muhammadsyaher February 15, 2009 at 10:48 AM  

kenapa aku kena wan...aku bukan peminat mawi ok...ko nak knowledge baca murai.com...tapi jika mahukan knowledge gombak tanyer fakhrurazi aka along...ha2

Diyana February 21, 2009 at 8:53 AM  

lamanya dah tak update!

Back to TOP